Burrito met lamsfilet en sjalot

Burrito met lamsfilet en sjalot
Waarom een sjalot :

De sjalot dient als smaakversterker en geeft tevens een bite aan het gerecht.

Categorie : Vlees
Soort gerecht : Lamsvlees, Ovenschotel, Pizza of wraps, Vlees
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 35 minuten
Benodigdheden :

700 gr. lamsfilet
4 sjalotten (100 gr.)
4 wraptortilla’s
2 lente-uitjes
2 worteltjes
30 gr. shiitake
1 theel. korianderblaadjes
30 gr. broodkruim
½ dl. olijfolie
½ teentje knoflook
Peper en zout

Voorbereiding :

Snijd de lamsfilet in 4 gelijke stukjes en bestrooi met zout en peper. Plaats het vlees 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Haal het lamsvlees vervolgens uit de oven en laat het enkele minuten op het aanrecht rusten.  

Pel en halveer de sjalotten en snijd in halve ringetjes. Halveer de knoflook, verwijder de kiem en hak fijn. De worteltjes wassen, schillen en in kleine blokjes snijden. Verwijder van de lente-uitjes het buitenste blad, was in lauwwarm water en snijd in kleine stukjes. Borstel de shiitake schoon, verwijder de steeltjes en snijd in dunne reepjes. Hak de korianderblaadjes fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de sjalotjes, lente-uitjes, worteltjes, shiitake en knoflook enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper, laat het gerecht nog enkele minuten garen en vermeng met de koriander. Haal vervolgens de groenten van het vuur, voeg het broodkruim toe en zet het geheel koud weg.

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel op het midden van de wraptortilla’s een beetje van het groentemengsel, leg hierop de stukjes lamsvlees en bestrooi met de rest van het groentemengsel. Rol de burritos stevig op en smeer de buitenkant in met olijfolie. Leg de burritos op een ovenplaat en laat deze 4 minuten in de oven garen. Bestrooi eventueel met een beetje geraspte kaas.

Te gebruiken bij :
Aandachtspunten :

• Gebruik een vleesthermometer. De lamsfilet is rosé als de temperatuur in het midden de 50 °C heeft bereikt.
• Leg de burritos met de naad naar beneden op de ovenplaat.