Gamba's in knoflookolie met sjalot

Gamba's in knoflookolie met sjalot
Waarom een sjalot :

De sjalot geeft het geheel meer smaak en body

Categorie : Vis
Soort gerecht : Vis, schaal- of schelpdieren
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 15 minuten
Benodigdheden :

20 gepelde gamba’s maat 21/30 (21 á 30 in een kilo)
3 teentjes knoflook
1 sjalot
2 pommodori tomaten
2 dl. olijfolie
peper en zout

Voorbereiding :
Bereidingswijze :

Pel en halveer de sjalot en snijd de helften daarna in ringen van een ½ cm. dikte. Pel de knoflook en snijd de teentjes in dunne plakjes. Verwijder het kroontje van de tomaat en snijd de tomaat vervolgens in kleine stukjes. Bestrooi de gamba’s met zout en peper. Doe de olijfolie in een vuurvaste schaal. Verhit de schaal op het vuur en gaar hierin de tomaat, knoflook en sjalot kort. Voeg dan de gamba’s toe en laat het geheel op de bodem van een voorverwarmde oven op 220 ºC. nog 5 minuten garen.

Te gebruiken bij :
Aandachtspunten :

Controleer bij de gamba’s of het darmkanaal is verwijderd want dit geeft een bittere smaak. Laat de gamba’s niet te lang garen anders worden ze taai.