Griekse salade met sjalot

Griekse salade met sjalot
Waarom een sjalot :

Deze geeft de salade een pittige en zoetige smaak.

Categorie : Vegetarisch
Soort gerecht : Barbecue, Groenten, Salades
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 20 minuten
Benodigdheden :

1 sjalotje
1 rode paprika
2 trostomaten
100 gr. feta
½ komkommer
½ dl. witte wijnazijn
1½ dl. olijfolie extra vièrge
Versgemalen zout en peper

Voorbereiding :
Bereidingswijze :

De sjalot pellen, halveren en ragfijn in halve ringetjes snijden. De paprika in vieren snijden, zaad en zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. De tomaten wassen, het kroontje verwijderen en vervolgens in partjes snijden. De komkommer wassen, in de lengte halveren en in kleine plakjes snijden. Verkruimel de feta. Maak een dressing van de wijnazijn en olijfolie: roer wat zout en peper door de azijn en voeg daarna de olijfolie druppelsgewijs toe. Breng vervolgens de dressing op smaak met zout en peper. Vermeng de gesneden groenten in een slakom en voeg als laatste de dressing toe.

Te gebruiken bij :

Als lunchgerecht, als salade bij het hoofdgerecht of bij de barbecue.

Aandachtspunten :

• Voeg de olie altijd druppelsgewijs toe aan de azijn, anders emulgeert de dressing niet. Voeg ook als eerste wat zout aan de azijn toe; dat zorgt voor binding tussen de olie en azijn.
• Feta is een Griekse, witte, ongerijpte kaas, oorspronkelijk gemaakt van schapen- of geitenmelk. Vandaag de dag wordt feta ook gemaakt van gepasteuriseerde koemelk.