Haaskarbonade ‘en papillote’ met sjalotjes

Haaskarbonade ‘en papillote’ met sjalotjes
Waarom een sjalot :

De sjalot geeft de haaskarbonade een volle smaak, vooral door de ingrediënten ‘en papillote’ te bereiden.

Categorie : Vlees
Soort gerecht : Ovenschotel, Varkensvlees, Vlees
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 20 minuten
Benodigdheden :

4 haaskarbonades à 170 gr. 
4 kleine sjalotten
12 zwarte olijven
4 takjes tijm
4 kleine takjes rozemarijn
8 cherrytomaten
4 g kappertjes
5 eetl. olijfolie extra vièrge
Peper en zout  

Grillpan
Aluminiumfolie

Voorbereiding :
Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit in een grillpan 1 eetl. olijfolie en bak de haaskarbonades kort aan beide kanten. Bestrooi de karbonades met zout en peper en verpak ze één voor één in aluminiumfolie samen met 3 zwarte olijven, 2 cherrytomaatjes, 1 sjalotje, 1 takje tijm en rozemarijn, 1 gr. kappertjes en 1 eetl. olijfolie. Vouw de pakketjes goed dicht (let erop dat alle randen volledig dicht zijn) en plaats ze op een rooster in de oven op 180 °C gedurende 8 minuten . Daarna uit de oven halen en de karbonades nog 8 minuten op een warme plaats laten rusten, zodat de smaken van de verschillende ingrediënten zich kunnen vermengen. Serveer op een voorverwarmd bord, gebruik de olijfolie met het groentevocht als saus.

Te gebruiken bij :

Lekker met pasta of gebakken aardappelen en broccoli.

Aandachtspunten :

• Laat het vlees altijd een paar minuten rusten; hierdoor wordt het vlees malser en blijven de vleessappen tijdens het snijden in het vlees.
• Gerechten 'en papillote' bereiden, wat zoveel wil zeggen als ‘bakken in een papiertje', is een kooktechniek die het midden houdt tussen stomen en stoven. Doordat je vis, gevogelte of vlees met groenten en verse kruiden in hetzelfde pakketje doet, wordt het gerecht in eigen vocht gaar. De smaken, sappen en aroma's blijven allemaal in het pakketje.
• Snijd voor het bakken op een paar plekken de vetrandjes van de karbonades iets in; zo voorkomt u dat het vlees tijdens het bakken kromtrekt.