Spies van ossenhaas, limoen en gekonfijte sjalot

Spies van ossenhaas, limoen en gekonfijte sjalot
Waarom een sjalot :

De sjalot geeft het geheel meer smaak en body. Ook is de zoetige smaak een goede tegenhanger van het zure van de limoen.

Categorie : Vlees
Soort gerecht : Barbecue, Vlees
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 2 uur en 15 minuten i.v.m. 2 uur marineren
Benodigdheden :

Zuid Afrikaanse marinade:
2 teentjes knoflook
3 gr. paprika poeder
2 gr. rooibos thee
1 dl. olijfolie
50 gr. honing
1 limoen
3 gr. bonenkruid
2 gr. komijnzaad
Peper en zout

Ossenhaas:
750 gr. ossenhaas (of een anders stuk mals vlees)
4 sjalotten
2 limoen

Aluminiumfolie

Voorbereiding :

Hak de teentjes knoflook fijn. Maal de rooibos thee, het bonenkruid en het komijnzaad fijn in een vijzel. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit. Vermeng het limoensap samen met de honing, het zout en de peper. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Voeg als laatste de olie druppelsgewijs toe en roer het geheel door tot het een dikke gebonden massa is.

Bereidingswijze :

Pel de sjalotten en snijd ze in de breedte in tweeën. Leg de sjalotten op een stuk aluminiumfolie en bestrooi de opgesneden helften met peper en zout en giet de helft van de marinade er overheen. Vouw het aluminiumfolie dicht en pof de sjalotten 20 minuten in de oven op 180 ºC. Verdeel het vlees in 12 stukjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Laat het vlees in de helft van de marinade 2 uur marineren. Verdeel de limoenen in acht partjes. Rijg het vlees samen met de sjalot en de limoen partjes om en om op een spiesje. Rooster de vleesspiesjes 4 minuten op de barbecue of grill.

Te gebruiken bij :
Aandachtspunten :