Spinaziesalade met bleekselderij, krokante sjalot en gebakken zalmfilet

Spinaziesalade met bleekselderij, krokante sjalot en gebakken zalmfilet
Waarom een sjalot :

De sjalot geeft de salade een volle smaak en tevens een hartige bite.

Categorie : Vis
Soort gerecht : Groenten, Salades, Sauzen of dressings, Vis, schaal- of schelpdieren
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 20 minuten
Benodigdheden :

600 gr. zalmfilet
1 teentje knoflook
2 hele sjalotten
250 gr. spinazie
6 stengels bleekselderij
50 gr. boter
100 gr. mascarpone
15 gr. verse bieslook
1 theel. grove mosterd
50 gr. crème fraîche
½ dl. witte Aceto Balsamico (azijn)
25 gr. eidooier
1 ½ dl. olijfolie extra vièrge
25 gr. honing

Voorbereiding :
Bereidingswijze :

Snijd de zalmfilet in 12 stukjes, bestrooi ze met zout en peper en bak ze om en om in de olijfolie met een teentje knoflook. Laat de zalmfilets daarna nog 8 minuten garen in de oven op 65 °C. en houd ze warm (op 50 °C.). Snijd de sjalot in zijn geheel in dunne plakjes en bestrooi ze met zout en peper. Haal de plakjes sjalot door de bloem en frituur ze op 180 °C. tot ze mooi krokant en goudgeel van kleur zijn. Was de spinazie en verwijder de grove stelen. Verwijder de draden van de stelen van de bleekselderij en snijd de stelen in schuine lange stukjes. Kook de stukjes bleekselderij in een beetje water met zout en een klontje boter tot ze beetgaar zijn. Klop de mascarpone op met de crème fraîche en meng de fijn gesneden bieslook, grove mosterd en peper en zout er doorheen. Maak een dressing van de Aceto Balsamico azijn, de honing, eidooier, peper en zout en voeg de olijfolie druppelsgewijs toe. Vermeng de bleekselderij met de spinazie en meng de dressing er door. Breng de salade eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Leg de zalmfilets op de salade met daarbij een klein bolletje van het mascarpone mengsel.

Te gebruiken bij :
Aandachtspunten :

Voorkom dat u verse kruiden hakt, maar snijd ze altijd met een scherp mes. Hierdoor blijft de celstructuur van de kruiden in tact en blijven smaak en sappen bewaard.