Support project

In de hele wereld worden sjalotten geteeld en gegeten. De mensen van sjalot.nl komen op veel van die plaatsen. Vaak leidt dat tot duurzame samenwerking of lokale projecten.

Zo’n duurzame samenwerking is bijvoorbeeld ontstaan in Thailand. Er is samen met een Thais bedrijf een Joint Venture opgericht onder de naam Q-shallot. De Q staat voor Quality. Het bedrijf produceert uitgangsmateriaal van nieuwe rassen sjalotten. Voordelen van deze nieuw rassen zijn een virusvrije start waardoor het resultaat verbetert. In het project wordt veel aandacht besteed aan opleiding van de lokale Thaise tuinders. Zij zien, door verbetering van uitgangsmateriaal, grondbewerking en teeltbegeleiding, hun rendement toenemen. Door te werken met lokale mensen en een eerlijke prijs te vragen, waarmee tuinders die sjalotten telen goede rendementen halen, kunnen zij en hun gezinnen een betere toekomst tegemoet zien. Daarnaast zorgt het bedrijf voor gezondheidszorg en HIV preventie/voorlichting voor de medewerkers. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken, waaronder driptape, kunnen we het gebruik van natuurlijke bronnen beperken.

Zo proberen we invulling te geven aan sociale, ecologische en economische, aspecten van een bedrijf in haar omgeving. Wil je meer weten over onze projecten, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of vul het contactformulier in of kijk op www.qshallot.co.th